Aya en Bonnie onze gefokte duitse pinschers.

Aya en Bonnie onze gefokte duitse pinschers.
www.proudjewel.nl Aya en Bonnie

donderdag 6 februari 2014

deze onderzetters heb ik voor mijn dochters gemaakt.

 onderzetters! Een leuk patroon, snel te maken
en goed te doen voor de beginnende haak-ster
(ze bestaan uit alleen maar stokjes en lossen).Deze onderzetters zijn gehaakt met haaknaald 3,5  
maar van verschillende soorten (resten) wol,  
daarom zijn ze iets verschillend van maat.


Het patroon van deze onderzetter:
- Toer 1: 2 lossen, in de 1e los haak je 20 stokjes. Het eerste stokje vervang je door 2 lossen (dus daarna nog 19 stokjes). Dat komt best vol te zitten, maar stug doorhaken. 1 halve vaste in de 2e los van het eerste stokje.
- Toer 2: Weer beginnen met 2 lossen (dat is dus het eerste stokje), weer een stokje, 2 lossen, 2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes, 2 lossen enz. Eindigen met 2 lossen en een halve vaste in de 2e los van het eerste stokje. 
- Toer 3: een halve vaste in het stokje van de vorige toer, nog een halve vaste in de boog van de 2 lossen. Dan haak je 2 lossen (het eerste stokje), nog een stokje, 2 lossen en weer 2 stokjes, allemaal in het boogje van de vorige toer. Dat doe je in elk boogje. Eindigen in het laatste boogje met 2 stokjes, 2 lossen, 2 stokjes en een halve vaste in de tweede los van het eerste stokje. 
- Toer 4: halve vasten tot je in de boog van 2 lossen komt van de vorige toer. In deze boog haak je 6 stokjes (het eerste stokje dus weer 2 lossen). Tussen deze bogen haak je een vaste. Om en om. Eindigen met een halve vaste in de 2e los van het eerste stokje. Afhechten en draad wegwerken.

2 opmerkingen:

  1. hoi roos
    dit ziet er geweldig leuk uit en zeker dat je dochter er blij van word ze zien er supergaaf uit in leuke kleuren!
    groetjes corry

    BeantwoordenVerwijderen